***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! Организаторите на откриването на „Пилон Рожен“ отказват да уредят правата за музиката. Медведев пак плаши с Трета световна


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 12 юли   

 

Откриването на „ Пилон Рожен “ е следващата самодейност, която претендира за родолюбие и национализъм, само че е на път да се организира в нарушаване на Закона за авторското право и сродните му права (ЗАПСП). Въпреки многочислените уведомления от страна на Музикаутор уредникът – Фондация „ Наследство в бъдещето “, отхвърля да уреди правата за музиката, която ще бъде изпълнена по време на събитието, оповестяват от Музикаутор.

„ Така за следващ път в България ще бъде извършено събитие с обществено потребление на музикални творби, без създателите да получат справедливо възмездяване за положения голям труд по основаването на музика “, разясняват от организацията на създатели и композитори.

***

Дмитрий Медведев съобщи, че увеличението на военната помощ за Украйна от страна на НАТО доближава Третата международна война, съобщи Ройтерс.

Медведев се представяше за демократичен реформатор, когато беше президент в интервала 2008-2012 година, само че в този момент играе ролята на корав съперник на Запада, последовател на крайните ограничения.

Дипломати споделят, че възгледите му дават визия за мисленето на най-високите равнища на кремълския хайлайф.

***

„ Конфликтът в Украйна няма да завърши, до момента в който Западът не се откаже от натрапчивата концепция да нанесе стратегическо проваляне на Русия посредством Киев “, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров в изявление за индонезийския вестник „ Компас “.

***

„ Тези, които желаят мир, би трябвало да изискат от Путин съветските елементи да изоставен Украйна и страната да се върне в обстановката, която беше преди войната “, съобщи Ковачев, съобщи екипът на NOVINI.BG в Страсбург.

***

***

" Ще подкрепим бюджета като промеждутъчен. Разбрахме се за идващия бюджет доста по-задълбочено да се направи във всички сфери, в които виждаме проблеми и хората чакат решение ". Това съобщи водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в коридорите на Народното събрание. 

***

Попитан какво е разисквано на извършената среща на управленията на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ, Василев сподели: " Обсъдихме бюджетната рамка. Знаете, че през днешния ден бюджетът се гледа на първо четене. Ако има оферти сред първо и второ четене и някой желае да прави спомагателни разноски, да бъдат за сметка на други разноски, защото няма благоприятни условия за спомагателни доходи. Както знаете, предходната година беше натоварена ".

***

Северна Корея изстреля неуточнена балистична ракета към Японско море, оповестиха южнокорейските военни на фона на напрежението, провокирано от обвиняванията на режима против американски шпионски самолети по-рано тази седмица, заяви южнокорейската организация Йонхап, представена от Българска телеграфна агенция.

***

На срещата на върха на Организация на обединените нации в Женева хуманоидните роботи с изкуствен интелект (ИИ) обявиха, че в последна сметка те биха могли да ръководят света по-добре от хората.

Социалните роботи обаче допълниха, че съгласно тях хората би трябвало да работят внимателно, когато употребяват бързо развиващия се капацитет на изкуствения разсъдък, и признаха, че към момента не могат да се оправят съответно с човешките страсти.

***

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР